UW PARTNER IN DUURZAME SYSTEMEN

Bel ons

0187-493322

Mail ons

info@de-eilanden.nl

Laadpalen

€1650,00

Vermogen
 

22kW

WiFi connectie
 

Ja

Montage
 

Inclusief

Garantie
 

2 Jaar

Laadpalen

Wilt u altijd op pad kunnen met een volle accu voor uw elektrische auto? Met een eigen laadpaal bent u direct onderweg. Het is mogelijk thuis bij uw oprit een laadpaal te installeren of bij uw bedrijfspand voor klanten of personeel. Met ons ruime assortiment aan elektrische laadpalen kan iedereen weer opgeladen vertrekken.

Laadpaal bij u thuis of op kantoor

Thuisladen biedt gemak en flexibiliteit, waarbij u als eigenaar van een elektrisch voertuig de mogelijkheid heeft om uw auto ‘s nachts op te laden, zonder afhankelijk te zijn van openbare laadpunten. De laders voor thuis worden vaak bevestigd aan de muur en wordt aan een vaste kabel gelegd voor makkelijker en sneller gebruik. Daarnaast hebben deze laders technologieën waarmee ze in staat zijn rekening te houden met de maximale capaciteit van uw meterkast.

Bij laden op het werk en openbare ruimten wordt er rekening gehouden met meerdere type auto’s en groter gebruik. De laders die worden geïnstalleerd hebben vaak meerdere uitgangen, zodat er meerdere auto’s tegelijk kunnen opladen. Daarnaast hebben ze vaak geen vaste kabels zodat alle autotypen kunnen inpluggen. Ook zijn de (semi)openbare laadpalen vaak steviger van materiaal, zodat ze beter beschermd zijn tegen alle weersomstandigheden en actiever gebruik.

Professionele installatie

Bij de aanschaf van een laadpaal bij De Eilanden nemen wij de installatie geheel voor u uit handen. Samen inventariseren we de huidige infrastructuur en adviseren we over de juiste plaatsing van de laadpaal. Onze gecertificeerde installateurs zorgen voor de nodige aanpassingen van de installatie en nemen achteraf alle afvalmaterialen netjes mee. Zo kan u snel profiteren van het comfort van een volle accu.

Hoe kiest u een geschikte laadpaal?

Het kiezen van een geschikte laadpaal is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk te denken aan het laadvermogen van de laadpaal, uitgedrukt in kilowatts (kW). Het laadvermogen moet worden afgestemd op de capaciteiten van de elektrische auto en de beschikbare elektrische infrastructuur op de locatie van installatie. Overeenstemming met het type stekker van de elektrische auto is eveneens belangrijk, waarbij u ervoor moet zorgen dat de gekozen laadpaal geschikt is voor het specifieke voertuig.

Tevens kunt u kiezen tussen een standaard of slimme laadpaal. Het verschil ligt in de mate van moderne functionaliteiten. Standaard laadpalen bieden de basisfunctie van het opladen van een elektrisch voertuig, maar hebben beperkte technologische innovaties. Slimme laadpalen zijn uitgerust met geavanceerde slimme innovaties waarmee gebruikers op afstand laadsessies kunnen beheren. Ze kunnen bijvoorbeeld communiceren met een mobiele app, waardoor gebruikers real-time informatie krijgen over laadstatus, stroomverbruik en kosten. Bovendien kunnen slimme laadpalen vaak de laadsnelheid aanpassen op basis van de beschikbare elektriciteitscapaciteit, waardoor efficiënter gebruik van het stroomnet mogelijk is. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een elektrische laadpaal bij u thuis of op het werk? Neem contact op met een van onze experts en zij helpen u graag verder.

Soorten elektrische laadpalen

Er bestaan twee soorten laadpalen voor elektrische auto’s: AC (wisselstroom) en DC (gelijkstroom). Het voornaamste onderscheid tussen deze twee ligt in de locatie van de omvorming van wisselstroom naar gelijkstroom die nodig is voor het laden van de accu’s van elektrische auto’s.

AC-laadpalen komen het meest voor en tijdens het laden met een AC-laadpaal vindt de omvorming plaats binnen de ingebouwde omvormer van de auto. Vanwege de beperkte ruimte in een auto is de omvang van de ingebouwde omvormer ook beperkt. Hierdoor varieert het maximale laadvermogen van een ingebouwde omvormer doorgaans tussen 1,9 kW en 43 kW.

In tegenstelling hiermee zetten snelladers wisselstroom buiten de auto om in gelijkstroom. Doordat de omvorming buiten de elektrische auto plaatsvindt, kunnen snelladers aanzienlijk sneller opladen tot wel 350 kW.