UW PARTNER IN DUURZAME SYSTEMEN

Bel ons

0187-493322

Mail ons

info@de-eilanden.nl

Nu de snelste terugverdientijd ooit !
Investeren in zonnepanelen is nog nooit zo voordelig geweest.
Profiteer nu van onze super scherpe pakketprijzen.

Nu de snelste terugverdientijd ooit !
Investeren in zonnepanelen is nog nooit zo voordelig geweest.
Profiteer nu van onze super scherpe pakketprijzen.

Zonnepanelen kopen

A-merk zonnepaneel pakketten inclusief vakkundige montage

De investering in zonnepanelen is op dit moment gunstiger dan ooit. Daarom is het zeker nu heel interessant om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Wij leveren kwaliteit pakketten tegen de beste prijzen en werken uitsluitend met A-merk zonnepanelen, omvormers en installatiematerialen. Zo bent u altijd verzekerd van een optimaal rendement en een snelle terug verdientijd. U heeft bij ons de keus uit een groot aantal compleet samengestelde zonnepanelen pakketten, waarmee wij altijd een passend systeem hebben voor uw situatie. Met ons eigen team van adviseurs en monteurs zijn wij dagelijks bezig om Nederland een stukje duurzamer te maken. 

V.A. €1.995,00 Actie prijs

Garantie
 

25 Jaar

Opbrengst
garantie

25 Jaar

Wattpiek
 

435WP

Montage
 

Inclusief

V.A. €2.285,00

Garantie
 

25 Jaar

Opbrengst
garantie

30 Jaar

Wattpiek
 

455WP

Montage
 

Inclusief

V.A. €2345,00

Garantie
 

30 Jaar

Opbrengst
garantie

30 Jaar

Wattpiek
 

420WP

Montage
 

Inclusief

V.A. €2450,00

Garantie
 

12 Jaar

Opbrengst
garantie

25 Jaar

Wattpiek
 

405WP

Montage
 

Inclusief

Zonnepanelen

Voor steeds meer mensen is duurzaamheid een belangrijk onderwerp en zijn we bewust bezig met een groenere levensstijl. Zonnepanelen zijn een goede eerste stap naar het verduurzamen van uw woning. Daarnaast is het kopen van zonnepanelen op dit moment gunstiger dan ooit. Door subsidies van de overheid is het veel gemakkelijker geworden om deze stap te nemen.

Hoogwaardige kwaliteit voor de beste prijs

Wij bieden A-merk zonnepanelen, omvormers en installatiemateriaal voor de allerbeste prijs. Hierdoor bent u verzekerd van optimaal rendement en wordt de terugverdientijd zo kort mogelijk. U heeft keuze uit diverse pakketten die volledig op maat worden samengesteld met de hulp van onze adviseurs en monteurs.

Met of zonder optimizers

Bij het leggen van zonnepanelen brengt ieder dak zijn eigen uitdagingen met zich mee. Een voorbeeld daarvan is of en hoeveel schaduw er op uw dak valt. Valt er schaduw op uw dak is het slim een optimizer te plaatsen. Dit is een apparaatje dat tussen de panelen en de omvormer wordt geplaatst. Het zorgt ervoor dat ook op minder zongunstige daken het optimale rendement uit uw zonnepanelen kan worden gehaald. Heeft uw dak meerdere leg-richtingen en/of tijdelijke schaduw, denk dan na over het toevoegen van een optimizer. Twijfelt u of het nodig is voor uw dak? Vraag het aan een van onze specialisten.

Salderingsregeling 2024

Voor eigenaren van zonnepanelen gelden gunstige financiële regelingen voor de stroom die u niet gebruikt. Dit wordt ook wel de salderingsregeling genoemd. De salderingsregeling betekent dat de stroom die uw zonnepanelen opwekken, maar u niet gebruikt mag terugleveren aan het elektriciteitsnet. De teruggeleverde zonnestroom kan u verrekenen met de stroom die u van het net gebruikt op momenten dat uw panelen niets opwekken, zoals in de nacht en in de winter. Deze regeling is twintig jaar geleden ingevoerd en is recent verlengd. Lees meer hierover bij: Salderingsregeling voor zonnepanelen verlengd

Opbrengst zonnepanelen op jaarbasis

Voordat u de zonnepanelen gaat aanschaffen wilt u natuurlijk weten wat deze gaan opleveren. De uiteindelijke opbrengst is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo is het onder meer afhankelijk van de locatie, de hoeveelheid en het vermogen per paneel, ook wel Wattpiek genoemd. Aan de hand van een eenvoudige berekening is het mogelijk de verwachte jaaropbrengst van uw toekomstige panelen te berekenen. Dit doet u als volgt: het maximale vermogen per zonnepaneel in Wattpiek x 0,85 = verwachte jaaropbrengst in kWh per paneel x aantal panelen = totaal verwachte jaaropbrengst. De 0,85 staat voor de gemiddelde helling en de richting van uw dak en hebben beide invloed op de opbrengst voor de panelen. Legt u 10 panelen op uw dak van 400 Wp wekken deze al gauw 3.400 kWh op, terwijl een gemiddeld huishouden zo’n 2.800 kWh aan stroom verbruikt. Vraag onze specialisten voor het maken van een zo realistisch mogelijk berekening.

Voordelen van zonnepanelen

Dat het leggen van zonnepanelen een duurzame keuze is zijn we ons van bewust, maar wat zijn nou precies de voordelen ervan? Het grootste voordeel is natuurlijk dat u uw eigen energie gaat opwekken. Dat bespaart u jaarlijks honderden euro’s aan energiekosten. Daarnaast is het rendement de afgelopen jaren beter geworden. De panelen zijn de afgelopen jaren namelijk verbeterd in kwaliteit, waardoor ze een langere levensduur hebben, en zijn goedkoper geworden in aanschaf. Ze wekken niet alleen energie op zonnige zomerse dagen op, maar ook op bewolkte dagen. Uiteraard wordt er meer opgewekt op die zonnige zomerse dag, maar op een bewolkte winterdag wordt er nog steeds energie opgewekt. U profiteert daardoor het gehele jaar van de opbrengst.

Installatie van zonnepanelen

Bij de installatie van zonnepanelen wordt er op maat gekeken hoe er voor uw woning het meeste rendement behaald kan worden. In de basis brengen zonnepanelen op het zuiden het meeste op. Echter kan er soms de keuze worden gemaakt voor de andere kant van het dak om een maximale opbrengst te genereren. De volgende factoren zijn van invloed op het uiteindelijk legplan:

  • Een schuin of plat dak heeft een andere plaatsing nodig. Zo kan er bij een plat gekozen worden voor een oost-west ligging in plaats van op het zuiden zodat er 2 rijen langs elkaar kunnen liggen.
  • Wanneer er meerdere geschikte dakdelen zijn, dan kunnen er aan meerdere kanten panelen geplaatst worden.
  • Schaduw op het dak door de schoorsteen, bomen of gebouwen kan effect hebben op de opbrengst, het gebruikmaken van een omvormer met optimizers wordt hier vaak geadviseerd.
  • Voldoende afstand van de rand of de nok is nodig om problemen te voorkomen bij storm.
  • De belastbaarheid van het dak of de dakkapel in combinatie met verschillende weersomstandigheden.

Vakkundige montage en advies

De zonnepanelen van De Eilanden zijn voordelig in aanschaf en van hoogwaardige kwaliteit. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze, waar de panelen gelegd moeten worden, hoeveel u er nodig heeft en welke materialen u aan moet schaffen om ze te installeren. Denk bijvoorbeeld aan omvormers en optimizers. Ook nemen onze gespecialiseerde monteurs de installatie volledig uit handen zodat u alleen kan profiteren van de voordelen die zonnepanelen te bieden hebben en helpt u onze planeet een handje. Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op en wij helpen u graag!

Calculator

Onze online zonnepanelen opleveringscalculator is een gebruiksvriendelijk hulpmiddel dat u helpt de geschatte opbrengst van uw zonnepaneleninstallatie te berekenen.

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen kopen biedt veel voordelen, zowel voor het milieu als voor uw portemonnee. Hier zijn de drie belangrijkste voordelen:

Milieuvriendelijk: Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit, waardoor u uw ecologische voetafdruk vermindert. Hierdoor draagt u bij aan de strijd tegen klimaatverandering en helpt u de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.

Besparing op energiekosten: Door uw eigen energie op te wekken, verlaagt u uw maandelijkse energierekening. Op lange termijn kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten.

Verhoogde woningwaarde: Het installeren van zonnepanelen kan de waarde van uw woning verhogen, omdat potentiële kopers de voordelen van energiebesparing en milieuvriendelijkheid inzien.

Meestal redden wij het om binnen een dag om de zonnepanelen te plaatsen en aan te sluiten op het stroomnetwerk. 

Ja, zonnepanelen kunnen op een plat dak worden geplaatst. Om de optimale opbrengst te behalen zal de installateur de ideale hoek berekenen op basis van uw locatie en de oriëntatie van het dak. Voor het plaatsen op een plat dak wordt er €52,00 per paneel extra in rekening gebracht voor het frame waarin de zonnepanelen worden geplaatst. 

Salderen is een regeling waarbij de energie die u met uw zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het elektriciteitsnet wordt verrekend met de energie die u van het net afneemt. Op deze manier kunt u geld besparen op uw energierekening, aangezien u alleen betaalt voor de netto hoeveelheid energie die u gebruikt. De regeling geldt voor kleinverbruikers, zoals particuliere huishoudens en kleine bedrijven.

Het kiezen van het juiste zonnepanelensysteem voor uw woning hangt af van uw energieverbruik, de beschikbare ruimte op uw dak en uw budget. Onze specialisten kunnen via een dak berekening kijken hoeveel er bij u op het dak passen. Voor meer advies of een vrijblijvende offerte mag u altijd contact met ons opnemen. 

Op 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen afgeschaft en vervangen door een tarief van 0 procent, geldig voor panelen bij woningen. Hierdoor is btw-teruggave niet mogelijk. Panelen moeten particulier eigendom zijn, opwekvermogen mag niet boven 15.000 Wattpiek zijn, en andere ondernemersactiviteiten zijn niet toegestaan. Als opwekvermogen boven 15.000 Wattpiek uitkomt of je een zzp’er bent met panelen op je naam, is btw-aangifte vereist. 

De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar. Na verloop van tijd neemt het vermogen van de panelen echter geleidelijk af, meestal met ongeveer 0,5% tot 1% per jaar.

Zonnepanelen produceren nog steeds elektriciteit op bewolkte dagen, maar de energieopbrengst kan verminderen afhankelijk van de dichtheid van de bewolking. ‘s Nachts produceren zonnepanelen geen elektriciteit omdat er geen zonlicht is.

Over het algemeen vereisen zonnepanelen weinig onderhoud. Af en toe reinigen met water en een mild reinigingsmiddel kan helpen om vuil en stof te verwijderen, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd.