UW PARTNER IN DUURZAME SYSTEMEN

Bel ons

0187-493322

Mail ons

info@de-eilanden.nl

Warmtepompboilers

Onze merken warmtepompboilers

€1.790,-*

Vatvooraad
 

118L

Geluidsniveau
 

49dB

Subsidie
 

€ 500,-

Garantie
 

2 Jaar

€3.070,-*

Vatvooraad
 

200L

Geluidsniveau
 

55dB

Subsidie
 

€ 725,-

Garantie
 

2 Jaar

€3.290,-*

Vatvooraad
 

250L

Geluidsniveau
 

55dB

Subsidie
 

€ 725,-

Garantie
 

2 Jaar

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler wordt gebruikt voor het verwarmen van het water voor je sanitair. Dit wordt gedaan door de warmte uit de lucht te halen en hiermee het water te verwarmen. De warmtepompboiler is op dit moment een van de zuinigste manieren om het water voor uw kraan, douche en bad te verwarmen. Het energieverbruik is tot wel 50% zuiniger dan de reguliere elektrische boilers, waardoor de terugverdientijd van het apparaat snel kan gaan. Vaak is de investering binnen een jaar terugverdiend. De warmtepompboiler voorziet uw woning van grote hoeveelheden warm water op een duurzame manier. 

Voordelen van een warmtepompboiler

Naast het feit dat een warmtepompboiler door zijn werking veel energiezuiniger is en daardoor uw energierekening voor warm water aanzienlijk kan verminderen, brengt het nog andere voordelen met zich mee: 

  • De grote capaciteit van de boilers zorgt ervoor dat u voldoende capaciteit heeft voor een gezin van 2 tot 5 personen. 
  • De overheid stimuleert actief de verduurzaming van het warmtesysteem in woningen. Bij de investering in een warmtepompboiler kom je in aanmerking voor de ISDE-subsidie. Voor meer informatie en de voorwaarden gaat u naar de rijksoverheid. 
  • Door te investeren in de verduurzaming van uw woning stijgt ook de waarde van uw woning.

Volledige installatie

Wanneer u kiest voor een warmtepompboiler van De Eilanden, zorgen wij voor de volledige installatie van uw nieuwe systeem. Onze ervaren monteurs verwijderen uw oude apparaat en zorgen ervoor dat uw nieuwe warmtepompboiler netjes wordt geïnstalleerd en afgesteld. Daarnaast nemen wij uw oude boiler voor u mee en zorgen dat deze volgens normen wordt afgevoerd. De installatie en controle gebeuren volgens de Uneto Vni voorwaarden en voldoen aan alle veiligheidsnormen. Met deze werkwijze laten wij de transitie naar uw nieuwe warmtesysteem zorgeloos verlopen.

Onderhoud van een warmtepompboiler

Een goed onderhouden warmtepompboiler is essentieel voor een langere levensduur en maximale prestaties.  Met het onderhoudscontract van De Eilanden komen onze professionals langs voor de periodieke controles en onderhoud. Is er onverwacht een storing of probleem? Dan staat onze 24/7 storingsdienst voor u klaar om het probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Wanneer investeren?

Er zijn verschillende moment waarop het interessant kan zijn om te investeren in een warmtepompboiler.  Allereerst wanneer u behoefte heeft aan het verduurzamen van uw woning. De systemen zijn niet aangesloten op aardgas en verbruiken veel minder energie. Daarnaast is het mogelijk de warmtepompboiler te combineren met zonnepanelen.
Is uw huidige boiler aan vervanging toe? Dan is dit een zeer geschikt moment om de investering te overwegen. 
Heeft u recent een huis gekocht of gaat u verbouwen of renoveren? Dan is de warmtepompboiler een uitstekende aanvulling voor verduurzaming. 

Kies de warmtepompboiler voor uw situatie.

Het kiezen van de juiste warmtepompboiler kan lastig zijn. De benodigde capaciteit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van uw gezin, uw verbruik van warm water, de grootte van uw woning, uw verwarmingssysteem, uw ventilatiesysteem en de wijze van uw elektriciteitsvoorziening.  

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een geschikte warmtepompboiler? Dan staan onze ervaren collega’s graag voor u klaar. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Veelgestelde vragen

Ja, bij de investering in een warmtepompboiler komt u in aanmerking voor de ISDE-subsidie.

Een warmtepompboiler is efficiënter dan een traditionele elektrische boiler. Door omgevingslucht te benutten, vermindert het de energiekosten en CO2-uitstoot. Met lagere elektriciteitsconsumptie en milieuvriendelijke eigenschappen, biedt het een duurzaam alternatief.

Ja, warmtepompboilers kunnen efficiënt worden gebruikt in combinatie met zonnepanelen. Zonnepanelen leveren elektriciteit om de warmtepomp aan te drijven, waardoor de warmtepomp duurzame warmte produceert voor waterverwarming. Dit resulteert in een energiezuinig systeem met lagere operationele kosten en verminderde CO2-uitstoot.

De installatie van een warmtepompboiler neemt over het algemeen minder dan een halve dag in beslag. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van specifieke omstandigheden en de complexiteit van de installatie.