UW PARTNER IN DUURZAME SYSTEMEN

Bel ons

0187-493322

Mail ons

info@de-eilanden.nl

De voordelen van een laadpaal aan huis

Charging of electic car on charging station

Het hebben van een laadpaal aan huis biedt tal van voordelen voor eigenaren van elektrische voertuigen (EV’s). Het gemak, de flexibiliteit en de kostenbesparingen maken het een aantrekkelijke optie. Wij vertellen u graag meer over de vele voordelen die thuisladen te bieden heeft. 

Opladen wanneer u dat wilt 

Een van de grootste voordelen is de mogelijkheid om uw auto op te laden wanneer het u uitkomt. U bent niet langer afhankelijk van openbare laadstations, die vaak bezet of niet in de buurt zijn. Dit betekent dat u niet hoeft te wachten op een vrije plek en niet meer gebonden bent aan de openingstijden van laadpunten. Het kan ‘s nachts, vroeg in de ochtend of na het werken. U heeft het geheel zelf in de hand. 

Altijd een volle accu 

Met een laadpaal aan huis kunt u ervoor zorgen dat uw auto altijd volledig opgeladen is voordat u vertrekt. Dit is vooral handig voor mensen met onregelmatige werktijden of een druk leven. U hoeft zich nooit meer zorgen te maken over het vinden van een laadstation onderweg of het risico dat u zonder stroom komt te zitten. Dit geeft een geruststellend gevoel en meer vrijheid in uw dagelijks leven.

De voordeligste manier voor het laden van uw elektrisch auto 

Opladen aan huis is vaak veel voordeliger dan het gebruik van openbare laadstations. De elektriciteitstarieven voor huishoudens zijn over het algemeen lager dan die van commerciële laadpunten. Bovendien kunt u profiteren van daluren, waarbij de kosten per kilowattuur aanzienlijk lager zijn op een specifiek moment van de dag. Dit kan op lange termijn flinke kostenbesparingen opleveren, vooral voor frequente rijders.

Zelf stroom opwekken en laden 

Een laadpaal aan huis biedt ook de mogelijkheid om duurzame energiebronnen te integreren. Als u zonnepanelen op uw dak heeft, kunt u de opgewekte energie direct gebruiken om uw elektrische auto op te laden. Op zonnige dagen produceren uw zonnepanelen vaak meer elektriciteit dan u op dat moment nodig heeft voor uw huishouden. Deze overtollige energie kunt u opslaan of direct gebruiken om uw elektrische auto op te laden. Dit maakt u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en beschermt u tegen schommelingen in energietarieven.

Levensduur van de accu verlengen 

Thuis opladen kan ook de levensduur van uw auto-accu verlengen. Publieke laadstations bieden vaak snellaadopties die, hoewel handig, belastend kunnen zijn voor de accu bij frequent gebruik. Thuis kunt u kiezen voor langzamer, regelmatiger laden, wat minder stress op de accu uitoefent. Dit zorgt voor een stabielere laadsnelheid en kan de levensduur van de accu verlengen, waardoor u uiteindelijk minder kosten maakt voor vervanging of reparatie.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het elektrisch laden aan huis? Neem contact met ons op voor meer informatie.