UW PARTNER IN DUURZAME SYSTEMEN

Bel ons

0187-493322

Mail ons

info@de-eilanden.nl

Waarom een waterontharder een goede investering is

Cleaner Removing Hard Water Stains

Een waterontharder kan voor veel huishoudens een waardevolle aanvulling zijn. Het biedt diverse voordelen, zowel praktisch als financieel. Wij leggen u graag uit wat deze voordelen precies zijn en waarom de investering in een waterontharder een goede keuze is.

Nooit meer kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag is een veelvoorkomende irritatie in huishoudens. Het vormt zich op kranen, douchekoppen, tegels en in huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine, vaatwasser en koffiezetapparaat. Dit kan niet alleen lelijk zijn, maar ook de efficiëntie van uw apparaten verminderen en de levensduur verkorten. Daarnaast kost het verwijderen van kalkaanslag veel tijd en energie. Met een waterontharder is kalkaanslag verleden tijd. U hoeft niet langer tijd en geld te besteden aan het schoonmaken en ontkalken van uw apparaten, wat uiteindelijk de levensduur van deze apparaten verlengt en hun prestaties verbetert.

Goed voor het milieu

Een waterontharder kan ook bijdragen aan een beter milieu. Zonder kalkaanslag werken huishoudelijke apparaten efficiënter, wat betekent dat ze minder energie verbruiken. Dit leidt tot een lagere energierekening en een verminderde CO2-uitstoot. Bovendien hoeft u minder agressieve schoonmaakmiddelen en ontkalkers te gebruiken, wat zorgt voor minder chemische stoffen die in het milieu terechtkomen.

Beter voor je huid en haar

Hard water kan een uitdrogend effect hebben op uw huid en haar. De mineralen in hard water kunnen de natuurlijke oliën van uw huid en haar verwijderen, waardoor ze droog en dof worden. Met zacht water voelt uw huid zachter aan en is uw haar glanzender en makkelijker te verzorgen. Veel mensen met huidproblemen zoals eczeem of een droge huid merken een aanzienlijke verbetering na het overstappen op zacht water.

Onderhoud

Om uw systeem goed te laten werken is het van belang dat deze onderhouden wordt. De HappyDrops waterontharder uit ons assortiment is zeer onderhoudsvriendelijk. Het systeem werkt met een filter en doseerunit. Deze doseerunit dient eens in de 36 maanden vervangen te worden. Het vervangen kan u zelf doen of laten doen door een monteur en neemt ongeveer 20 minuten van uw tijd in beslag. Daarna kan u weer jaren genieten van zacht water.

Investeren in een waterontharder

Bij het overwegen van een investering in een waterontharder is het belangrijk om alle kenmerken te overwegen. De besparingen op lange termijn door verminderde energiekosten en minder onderhoud van huishoudelijke apparaten zorgen ervoor dat u de investering terugverdient. Dit in combinatie met de verbetering in wooncomfort en voordelen voor het milieu maken het kopen van een waterontharder veelal een uitstekende keuze. Wilt u meer weten over waterontharders? Neem direct contact met ons op.